Billig skorsten til din røgovn

Jeg ringede til Kurt og bad ham køre i Brugsen på  sin Puch Maxi og hente et par bajere , inden han kom med sit kød som  skulle steges i min røgovn, som altså lige var styrtet sammen. Jeg  skulle vinde tid inden Kurt kom. Han skulle ikke have det at sladre  om eller grine ad. Jeg er  kendt for  at være hurtig i vendingen  og tænkte da også straks, der mangler en skorsten til røgen i den røgovn.   Hvor er det nu jeg har en gammelt skorstensrør liggende?    Bag stalden? Grusgraven? Eller har jeg givet det til skrot -manden?  Jeg ledte alle vegne og fandt det ikke. Til gengæld faldt jeg over  3 cementrør. De måtte da være lige så anvendelige som  skorsten  i en røgovn.  Bare røgen kunne komme ud. Det måtte da være  hovedsagen. Op i trillebøren med cementrørerne og pælspaden oveni…  så var det en smal sag at få lavet  huller  til rørene  i skrænten.

Huller som røgovn

Det gik fint med hullerne – men da cementrørerne  havde siddet i 2 min faldt de helt igennem og lå nu i hvert sin røgovn . Det var som pokker! Og i det fjerne kunne jeg høre Kurts Puch nærme  sig. Jeg rodede som en gal i mellem murstene i  røgovn nr 1 efter  resterne af kødstykket.  Det så lidt forkullet ud men hvad, spises  kunne det… og lidt salat havde jeg da også. ”Det var du længe  om Kurt, jeg har spist men her har jeg gemt lidt til dig”, jeg er  kommet i tanke om at en røgovn har jeg ikke brug for, jeg har jo mit  gode komfur… men mens du spiser og jeg drikker en øl eller to skal  jeg fortælle dig, hvad jeg vil bruge min  røgovn til”. Kurt er lidt tungnem, og bare han får noget  at spise og et par  øl til, så glemmer han hurtigt ….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *