Stadil Fjord

Stadil Fjord er, trods navnet en ferskvandssø på ca. 1.730 ha beliggende ca. 5 km nordvest for Ringkøbing, med ca. 2 km til Vesterhavets strand ca 3 km nord for Søndervig. Det er en lavvandet næringsrig sø med en største dybde på kun 2,5 m. I den sydøstlige del ligger øen Hindø på ca. 100 ha. der er forbundet med fastlandet mod øst ved en lav bro. Der er offentlig adgang til Hindø efter en frivillig fredning i 1991.
Stadil Fjord
Stadil Fjord, Ringkøbing Fjord og Vest Stadil Fjord udgjorde oprindeligt et stort sammenhængende område, men efter afvandinger er forbindelsen mellem fjordene begrænset til en smal kanal fra Vest Stadil Fjord til Stadil Fjord og dennes afløb Vonå der løber til Ringkøbing Fjord. Stadil Fjord modtager desuden vand fra 4 åer og nogle bække: Madum Å, Tim Å, Sund Å og Hover Å.

begyndelsen af 1990’erne fik fjorden tilført store mængder kvælstof og fosfor, hvilet medførte en dårlig vandkvalitet. Dette er imidlertid rettet op således, at Stadil Fjord i dag er blandt Danmarks reneste søer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *