Put & Take fiskeri

Mange danskere kender til begrebet Put&Take, bag ordet gemmer sig det begreb at Put&Take søerne er private, gerne kunstige søer, som af ejerne bliver fyldt med fisk som lystfiskere kan more sig med at fange. Når man fisker i en sådan sø er det ikke det normale fisketegn der gælder, her køber du et fiskekort af den virksomhed, som har gjort det til deres opgave at opretholde og forsyne søen med fisk for gerne lidt over hundrede kroner for en fiskedag. Disse penge er med til at opretholde den gode bestand af fisk i søerne og at de er rene og pæne.

mand der fiskerNår man fisker i Put&Take søer fisker langt de fleste mennesker efter regnbueørreden, som er den der ofte bliver udsat. Det er en forholdsvis stor fisk, der giver en god fight og så smager den rigtig godt, hvilket gør den lækker for lystfiskeren at hjembringe.

Fiskegrej til Put&Take fiskeri

Når man fisker i disse søer er der hovedsagligt to måder det bliver gjort på, hvor nogle spinnefisker og nogle medefisker.

Når man spinnefisker bruger man endegrej der er beregnet til at blive kastet og skal spindes ind igen. Den mest gængse måde, er at spinne med enten en spinner,  et blink eller en wobler.  Disse typer af endegrej bliver kastet ud og så spinner man ved et konstant drej på hjulet, nogle laver også såkaldte spinstop men hovedreglen er at man trækker op og kaster i konstant.

Medefiskeri er fiskeformen, hvor man sætter noget agn på en krog, smider det i vandet og venter på der er bid.  Der er i dag to måder at medefiske på, hvor den ene metode lader agnen ligge til der er bid og den anden er en aktiv form for medefiskeri, hvor man holder agnen i bevægelse ved langsom indspinning eller indspinning med spinstop indimellem. Når man medefisker skal man enten bruge et form for et flåd eller et bundforfang, hvis man vil fiske på bunden. Som agn bruger rigtig mange noget kunstig bait, som rulles til en kugle og sættes på krogen. Dette bait fås i mange forskellige farver og regnbueørrederne plejer at være vilde et den duft det udsender.  Udover dette kan man i mange tilfælde også bruge regnormene fra sin baghave til at fange fiskene, det er en gammel metode der altid har virket.

Held og lykke med dit Put&And take fiskeri, alt det grej der er nævnt i artiklen kan købes online hos: http://fiskpaakrogen.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *