Sådan får du nemmest gjort dine bøjer rene

Det er hårdt arbejde at gøre dine bøjer til fiskeri eller til privat brug rene. Med en god klud i mikrofiber, kommer du dog langt. Er det dine fendere, der er blevet grimme at se på, kan du købe en fendersok til dem. Det beskytter både din båd og fenderen. Har du opgivet at få dine bøjer rene, kan du nemt købe nogle nye via nettet.

Når dine bøjer har ligget i vandet i længere tid, vil der naturligt sætte sig alger og lignende på den del af bøjen, der er nede i vandet. Når du hiver bøjen op af vandet, kan en stor del af den derfor være fuldstændig dækket af algerne. Men hvordan skal du lige få det af igen, så du får nogle pæne bøjer at se på?

Der findes ingen quickfix løsning til at gøre dine bøjer rene på ingen tid. Du er nødt til at bruge masser af knofedt for at få dem gjort ordentligt rene. Det kan dog hjælpe dig, at du bruger en ordentlig klud til det. Klude i mikrofiber er langt mere holdbare end klude i organiske materialer. De egner sig derfor bedre til virkelig at skrubbe igennem på dine bøjer med.

Det kan være forskelligt, hvordan det er bedst for dig at gribe opgaven med at rense bøjerne an. Nogle kan bedst lide at sætte en hel weekend af til det og så bare sidde og skrubbe og skure på bøjerne, til de ser ordentlige ud igen. Andre foretrækker at tage det lidt af gangen. På den måde kommer opgaven ikke til at virke alt for overvældende.

Grimme bøjer bliver ikke så ofte stjålet

Dine bøjer bliver nok aldrig helt rene igen. Det må du indstille dig på fra start af. Men når du er vant til at sejle, ved du sikkert også, at der ikke er meget, er ikke skal repareres eller erstattes en gang imellem. Fordelen ved, at dine bøjer ikke er så pæne, er, at du kan efterlade dem fremme på båden uden at skulle bekymre dig om, om der er nogen, der tager dem.

Er det dine fendere, som du prøver at få rene, kan du springe over, hvor gærdet er lavest og købe en fendersok til dem. Fendersokken beskytter din båd mod at få mærker fra fenderen, men beskytter også fenderen fra at blive alt for slidt. Når fendersokken ikke ser så pæn ud mere, er det nemmere at skifte den ud, i forhold til at skulle til at købe nye fendere til din båd. Det kan hurtigt løbe op i en del penge.

Overvej at købe nye bøjer

Hvis du er meget generet af, at dine fendere eller dine bøjer er beskidte, kan den bedste løsning være, at du køber nogle nye. På den måde vil du i hvert fald i et stykke tid igen have pæne og rene bøjer. Marineudstyr.dk er en god webshop til salg af bøjer til fiskeri og til private. De har mange forskellige størrelser at vælge imellem, fra 30 centimeter i diameter til 110 centimeter i diameter. Har du brug for nogle, der er større end det, kan de levere dem på forespørgsel.

Det er dog en stor udskrivning at skulle købe nye bøjer. Derfor vælger de fleste at rengøre deres for at se, om de ikke kan få glæde af dem i nogle år endnu. Bare fordi bøjerne er beskidte, kan du jo sagtens have glæde af dem i flere år endnu. Så længe alger og lignende ikke har ødelagt dem, kan du bruge dem i lang tid endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *